Contrabassist James Oesi en Kamerata Zuid spelen werk zwarte componisten. ‘Ik ontdekte prachtige muziek’

Als tiener vond  James Oesi contrabas een intimiderend instrument, zo’n groot gevaarte, terwijl hij zelf nog klein was. Nu is de musicus met zijn strijkinstrument vergroeid. Hij is de enige contrabassist die zich uitsluitend toelegt op solospel. Zijn liefde voor contrabas deelt hij met Etienne Siebens, vaste gastdirigent bij kamerorkest Kamerata Zuid. De twee verdiepten zich intensief in werk van componisten uit de Afrikaanse diaspora en raakten enthousiast over al het moois dat ze ontdekten. 

Lees meer »

Circolo 2023 pakte uit met enerverend circus van hoog niveau uit Frankrijk

Frankrijk is de bakermat van het hedendaags circus, in ieder geval in Europa. In dat land zijn veel gezelschappen en uitstekende opleidingen. Het niveau is hoog, de variatie groot. Op festival Circolo streken in de herfstvakantie veel Franse circussen neer. De kwaliteit spatte ervan af en wat was het divers. Van hoogstaande acrobatiek tot veel gekkigheid.

Lees meer »

Dieter van der Westen met zijn band terug in Reeshof, de plek waar hij opgroeide

Als kind ging Dieter van der Westen graag naar hoeve Reeshof, een oude boerderij waar zijn broer Leon werkte. Dieter hielp met hooien, met de koeien, reed op de tractor. Het was de tijd dat Reeshof landelijk was, nog zonder huizen. Zondagmiddag 15 oktober is de muzikant terug. Met de Dieter van der Westen Band speelt hij bij Heyhoef Backstage. Dan is ook Yellow Green te horen, het nummer over zijn jeugd: …I travel through the fields….

Lees meer »