Hé Paul, maak eens een Paul. Met zijn sax

De muurschildering met torenhoge struisvogels in de Willem II-straat is genomineerd voor een internationale prijs. Het prachtige werk van de Tilburgse kunstenaar Paul Watty hoort volgens Street Art Cities wereldwijd tot de honderd populairste muurschilderingen van 2021. Paul Watty maakt aansprekend werk. Misschien moet hij ook eens aan een kijkje gaan nemen bij Paradox

Zijn struisvogels zijn te zien op de zijgevel van pizzabar Rijslust. Als je door de Willem II-straat loopt of fietst dan kun je er niet omheen. In de lijst met populaire muurschilderingen zijn werken opgenomen uit alle windstreken van deze aardkloot: Denemarken, Zuid-Afrika, Peru. om maar enkele landen te noemen. 

Stemmen

Het is mogelijk om op een schildering te stemmen. Paul Watty hoopt dat je voor hem kiest. Kijk maar even op streetartcities.com.

Nu loop ik vaak door de Willem II-straat en dan valt steeds mijn oog op de nooduitgang bij Paradox. Het jazzcafé is gerenoveerd, ziet er vanbinnen en vanbuiten goed uit, maar die bewuste uitgang aan de Willem II-straat is een doorn in het oog.

De deur had nog maar net een verfbeurt gekregen of niet veel later waren de eerste laffe tags al te zien. Tilburg kent uitstekende graffitischrijvers, maar ook veel te veel onnozelaars die het nodig vinden om stiekem en haastig een gevel of deur te bekladden. Daar is niets creatiefs aan te ontdekken. 

Foto: Site Street Art Cities

Paul van Kemenade

Die bekladde deur verdient beter. Misschien kan Paul Watty daarop een mooie schildering maken van de Tilburgse topsaxofonist Paul van Kemenade. Die muzikant met tomeloze energie verdient een monumentje. In wezen is zo'n schildering natuurlijk een monument voor de jazzscene in Tilburg. De stad heeft een indrukwekkende, rijke jazzgeschiedenis en veel grootheden in de jazz voortgebracht. De aanwezigheid van een conservatorium in de stad speelt daarbij een grote rol.

Hoog niveau

Een muurschildering van Paul van Kemenade met zijn sax maakt dat duidelijk. Bovendien is met zo's schildering in een oogopslag te zien wat er in Paradox gebeurt. Daar wordt bijzondere muziek gemaakt, geïmproviseerd, op hoog niveau.

Dat mag gehoord, maar ook gezien worden.

        Paul van Kemenade. 
        Foto: Paradox